Russian TYPO3 community

Russian TYPO3 community (http://forum.typo3.ru/index.php)
-   Вопросы лицензии и копирайта (http://forum.typo3.ru/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Как изменить урл-адрес админки? (http://forum.typo3.ru/showthread.php?t=10896)

pbs 26.08.2013 13:07

Как изменить урл-адрес админки?
 
Как можно изменить урл-адрес админки, то есть чтобы в конце вместо .../typo3/ стояло бы что-то своё?

Manas 26.08.2013 14:03

Читайте http://forum.typo3.biz/showthread.php?t=7961

pbs 26.08.2013 14:54

Спасибо, не заметил эту тему.
Для наглядности скопирую действия, которые нужно сделать:

Changing the default “typo3/” directory

By default TYPO3 is administrated from the directory “typo3/”. You can change (rename) that so the backend is available from another directory, eg. “my_typo3_admin_dir/”. But the frontend and backend is tied together in some ways that mean you'll have to change parts of the source code. That is relatively easy if you follow these guidelines:


Rename the “typo3/” dir/softlink to “my_typo3_admin_dir/”. Notice that the backend directory must always be a sub directory to the website (extensions inside + frontend edit relies on the backend to be there). Further it cannot be a sub-sub-directory either! (This will work only partially and is currently not intended to be fixed).


Search for the string 'define("TYPO3_mainDir"'. At least four scripts will be found: typo3/sysext/cms/tslib/index_ts.php (the index.php file), typo3/sysext/cms/tslib/showpic.php, t3lib/thumbs.php and typo3/init.php. With each instance change the constant definition from “typo3/” to “my_typo3_admin_dir/”.


Any local extensions (those installed in typo3conf/ext/) that has backend modules in them (those with conf.php files) MUST have their $BACK_PATH definition in the conf.php file changed! If they are installed by the extension manager everything should be fine, but if not, you must change manually. You will receive an error something like this:Warning: Failed opening '../../../../typo3/init.php' for inclusion...



Rarely: The extension “direct_mail” has two cron-scripts, dmailerd.phpcron and returnmail.phpsh. They have “typo3/” hardcoded as admin directory as well. If you use these scripts, you will have to change that too.


Finally you should remove the “temp_CACHED_ps*” files found in typo3conf/ before you test the new settings. Those will be re-generated with adjusted paths on the first executing of a TYPO3 script. On UNIX systems something like this will do the trick:

rm typo3conf/temp_CACHED_ps*

Ивано++ 27.08.2013 14:09

Если опустить все выше названные причины - есть другая одна очень важная причина (и это не политика, не мистика, и не другое что может придти в голову) - почему этого не стоит делать - менять эту папку...

При разработке расширений - при указании путей не все проганяют путь к классам/изображениям/документам и прочим вещам через переменную "TYPO3_mainDir" - а пишут просто:

/typo3temp/...
../typo3/...

и прочее...
По этой причине - это уже есть вероятность того, что Ваш сайт будет работать не правильно - т.е. минимум 50%/на 50%.:) - и будет как в анекдоте - "Пацеент скорее жив, чем мертв"....

В чем такая потребность то обозначена?

Dmitry Dulepov 08.10.2013 13:15

Мы такое как-то делали, но там проблем не оберешься... В конце концов сделали symlink typo3 на переименованый вариант и сделали правило в htaccess примерно такого вида:

RewriteCond %{REQUEST_URI} /typo3(/.*)?$
RewriteRule .* - [G,L]


Часовой пояс GMT +4, время: 17:23.

Работает на vBulletin® версия 3.8.1.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Перевод: zCarot